Korábbi cikkek, képek az Archívumban és a Galériában érhetőek el.


 


 

Kérjük azon gondviselőket, akik ezt az üzenetet olvassák, adják tovább ezeket az információkat azoknak, akik esetleg nem használják ezt az információs csatornát!


2020. március 16-tól az oktató-nevelő munka tantermen kívüli digitális munkarendben kerül megszervezésre. Továbbra is biztosítani kell a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tanulók 2020. március 16-án, hétfőn már ne jelenjenek meg az köznevelési intézményekben.

A köznevelési intézményekben a továbbiakban is oktatás zajlik, a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése, támogatása a pedagógusok és a tanulók között online, vagy egyéb személyes találkozást nem igénylő formában történik. A tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére. Kormány 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozata (1§ b)bb.)

A szülők igényei alapján a tankerületi központ az intézményekkel egyeztetve megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. A kiscsoport alatt 10 főt értünk. A kiscsoportos felügyelet biztosítása során kis létszámú csoportokban, egymástól elkülönítve szervezzük meg a tanulók pedagógusok általi felügyeletét, biztosítva a szükséges higiéniai feltételeket, a kézmosó és kézfertőtlenítő szereket, valamint a rendszeres takarítást és a közösségi helyiségek rendszeres fertőtlenítését. Ha lesz olyan szülő, törvényes képviselő, aki nem szerez tudomást az intézkedésről, és beküldi gyermekét az intézménybe, ezen a napon még el tudjuk látni a gyermekek, tanulók felügyeletét. Kérjük, haladéktalanul jelezzék, ha gyermeküknek nem tudják a napközben - 8-17 óra közötti - felügyeletet, és emiatt kérik ennek intézményi megszervezését. Csak azon szülők számára ajánljuk fel ennek a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. A felügyeletet igénylők felmérésével párhuzamosan azt is felmérjük, hogy keddtől (márc. 17.) hány tanuló igényli ilyen formában a gyermekétkeztetést.

 

Megértésüket köszönjük! 


 

Hatalmas örömmel fogadtuk a hírt, hogy a boldogságórás munkánk jutalmául meghívták osztályunkat a táborba.

Ez azért is örömhír volt, mert a karantén miatt nem lehettünk együtt 3 hónapig, nem tudtuk lezárni az alsó tagozatos éveket, nem tudtunk elbúcsúzni a "kisgimibe" induló társainktól.

A négyéves munkánk megkoronázása volt ez a tábor.

Nagy izgalommal készültünk, annál is inkább, mert az osztály nagy része még sosem volt "ott alvós táborban".

A megérkezés után gyorsan elfoglaltuk a szálláshelyeket, majd elkészítettük a csoportunk zászlaját.

Ezután összegyűltünk a másik három csapattal a tábor megnyitására, ahol közösen játszottunk, majd mindenki egy kis műsorral mutatkozott be.

Az este hátralévő részében játszottunk, vacsora után pedig kezdődött a tini disco. Csak úgy roptuk!!!

Az este kinek-kinek mást hozott: Volt, aki beszélgetett, volt, aki szomorkodott, volt,aki fáradtan elaludt és volt, aki nem.

A kora reggel már sokakat ébren talált, frissen igyekeztek a fürdőkbe!

Voltak, azonban, akiknek nem akaródzott a reggeli tornára frissen, fürgén igyekezni, de még a reggelihez sem.

A délelőtt folyamán azonban vártak ránk az izgalmas feladatok, játékok és mindent körbelengett az esti program titokzatossága.

Gyorsan eltelt ebédig az idő, hiszen "összekeveredtünk" és megismerkedtünk más gyerekekkel, akikkel állomásról-állomásra járva érdekes feladatokat oldottunk meg: Fűszállal "dudálni", "visszafiatalodtunk, megöregedtünk", utaztunk az időben oda és vissza, magunkra vehettük az optimisták szemüvegét, kikérdeztük ismeretlen társainkat a szokásaikról, ezáltal jobban megismerhettük őket.

Ebéd után "programon kívül" hatalmas jégeső zúdult a táborra: újabb izgalom.

Ám a viharfelhők elvonultával a szivárvány is megjelent az égen és mi újra játszani indultunk.

Ismét vegyes csapatokban kellett ügyeskedni, de szerencsére sosem egymás ellen, hanem egy közös célért: az 1500 pecsét összegyűjtéséért !!!!Még tésztát is nyújtottunk, formáztunk, amit aztán kisütve este jóízűen elfogyasztottunk.

Vacsora után jött a meglepetés: BAGDI BELLA KONCERTJE!!!!

Igazi koncerthangulattal, közös énekléssel, versengéssel, ki énekel hangosabban: Bella vagy mi?

A zsűri döntött: Mi győztünk!!!

Majd jöhetett az autogramok kérése, közös fényképek készítése, vidámság, öröm!!!!

Ezután pici ejtőzés, majd a tábortűz következett, ott igazi tábori hangulatot varázsoltunk dalainkkal, sőt Böbe néni segítségével még egy vicces dalt is megtanultunk: "Én és a sógorom..." címmel.

Majd jött az újabb kaland: esti kincskeresés, sötétben, elemlámpák fényénél négy állomáson izgalmas feladatokat oldottunk meg.

Voltak elfelezett közmondások labdákra írva, ezeket össze kellett párosítanunk, majd a boldogságórák témáit raktuk megfelelő sorrendbe a hónapok szerint , volt mocsárjárás, kódfejtés és persze az állomások helyét is csak nyomolvasással értük el.

A tábortűzhöz visszaérve elmajszoltuk a saját készítésű pogácsáinkat, majd ezek után már senkit nem kellett álomba ringatni.

Másnap hajnalban a tábor igen csendes arcát mutatta, egészen az ébresztőig nem mászkált senki, tornázni is inkább csak poroszkáltunk.

Reggeli után következett a "pusztaolimpia"!

Most mindenki a saját csoportjával gyűjtötte a pecséteket négyféle labdás számban. Szurkoltunk, izgultunk, remekül szórakoztunk!!!

A hőségben és a játék során elveszített energiánkat pótoltuk egy kis pogácsával, majd izgatottan vártuk, hogy a gyűjtött pecsétek száma eléri-e majd a végső összeszámláláskor az 1500-at?

A kiadós ebéd után következett az eredményhirdetés: Túl is szárnyaltuk a kitűzött célt!!!

...és jött az újabb meglepetés: Két hatalmas és egy kisebb torta lett a jutalmunk.

Miközben ezt fogyasztottuk, már jöttek a szüleink, akik így részt vettek a táborzáró, majd búcsúztunk az új és a régi barátainktól, indultunk haza, ahol még sok mindent fogunk mesélni ezekről az izgalmas napokról.