Tartalomjegyzék

 

BOLDOGSÁGÓRA PROGRAM

 

Iskolánkban célul tűztük ki, hogy a hagyományos tudásátadás mellett tanulóinknak segítséget nyújtsunk a boldogságra való képesség fejlesztéséhez! Ezért a  2017/2018. tanévben a 2. z osztály csatlakozott a Boldogságóra program  csapatához.

A programot a Jobb Veled a Világ Alapítvány működteti Bagdi Bella elnökletével, fővédnöke pedig dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. (Bővebben: http://boldogsagora.hu/tajekoztato/)

A 2017-2018-as tanévtől iskolánk a Boldog Iskola cím tulajdonosa.

A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit.

 

Az egyes témakörök sorrendben:

1. Boldogságfokozó hála

2. Optimizmus gyakorlása

3. Kapcsolatok ápolása

4. Boldogító jócselekedetek

5. Célok kitűzése és elérése

6. Megküzdési stratégiák

7. Apró örömök élvezete

8. Megbocsátás

9. Testmozgás

10. Fenntartható boldogság

 

A boldogságórákon végzett gyakorlatok:

- növelik a gyermekek boldogságszintjét

- erősítik önbizalmukat, kitartásukat

- csökkentik szorongásukat

- fokozzák a koncentrációs képességüket

- fejlesztik kreativitásukat.

 

A boldogságórák eredményeként tanulóink képesek megbirkózni a problémákkal, megoldandó feladatként kezelik a mindennapok kihívásait. Észreveszik az élet szépségeit, apró örömeit, optimista és magabiztos gyermekekké, majdan pedig boldog, határozott és pozitív énképpel rendelkező felnőtté válhatnak.


 

JOBB VELED A VILÁG

 

A 2.z osztály tanulói 2016-ban csatlakoztak a Jobb Veled a Világ alapítvány Boldogságprogramjához.

Sikeres pályázatuk eredményeképpen a Táncsics Mihály Általános Iskola elnyerte és egy éven át viselheti a Boldog Iskola kitüntető címet.

Az erről szóló Oklevelet ünnepélyes keretek között adták át október 5-én , a Boldogságprogram szakmai napján ,amelyen iskolánkat  Kisné Demény Erzsébet igazgatóhelyettes és Lomniciné Kancsár Margit, a 2.z osztályfőnöke képviselte.

 

Boldog_Iskola_Oklevel.jpgBoldog_Iskola_1.jpg


 

ELISMERÉS

 

A 2. z osztály idén is csatlakozott a Föld napja alkalmából életre hívott „Énekelj a Földért!”  kezdeményezéshez.

A „Gyújts egy gyertyát a Földért c. dalt több száz csoport, mintegy 45.000 ember énekelte, köztük a mi osztályunk „dalos törpjei” is.

 

A Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, Bagdi Bella elismerő oklevéllel jutalmazta, illetve köszönte meg, hogy részesei voltunk ennek a nem mindennapi eseménynek!