A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Természetjáró klub

 

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Természetjáró klub első sikeres túrájára 2014.03.29-én került sor. A résztvevő diákok kivétel nélkül a Táncsics Mihály Általános Iskola tanulói voltak, akik izgatottan várták a túra kezdetét és magát az indulást is. A túra színvilágát jól tükrözte, hogy egészen a 4. osztályosoktól a 8. osztályosokig jelen voltak a diákok. A gyalogtúra gyülekezőpontja az Aldi parkolójánál volt, ahol a diákok még feltölthették a hiányosnak vélt felszerelésüket. 9:30-tól 9:45-ig érkeztek a lelkes diákok a helyszínre, ahol Sárik Viktor – pedagógus - és egy meglepetés kísérő várta őket. A munka- és balesetvédelmi oktatást követően tájékoztattuk a nebulókat a túra menetéről. Megismerhették Gál Zsanett meglepetés kísérőt, aki szintén az Eszterházy Károly Főiskolán végezte el biológiai tanulmányait. A tájékoztatást és a névsorolvasást követően elindultunk a kis lelkes csapatunkkal teljesíteni a célul kitűzött 20 km-es távolságot. Az egész túra folyamán mindannyian jól viselkedtek, valamint derekasan helytálltak mind a tó körüli versenyfutásban, mind a kvíz kérdésekben.

Meg kell említeni továbbá, hogy jól alkalmazkodtak a terepviszonyokhoz és a lelkes csoport minden eléjük került akadályt sikeresen teljesítettek. A tanulók rendkívül kíváncsiak voltak a túra folyamán, de szerencsére a mindentudó meglepetésvendégünkön nem tudtak kifogni kérdéseikkel. Útközben pihenőidőkben számos érdekességet tudhattak meg a növényektől kezdve egészen a mikroszkopikus élőlényekig. Az információk hallatán a kíváncsiság még inkább fokozódott és olykor mosolyogva konstatáltuk kísérőmmel a tátott szájú nebulókat. Kolleganőmmel minden eshetőségre felkészültünk, ezáltal a nem várt problémákat is sikerrel tudtuk orvosolni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rendkívül fontosnak tartottuk a túraútvonal tervezésénél a Cegléd és Cegléd Külső-Budai út környékén található értékek, valamint az ott rejtőzködő természet mesebeli hangulatának és felbecsülhetetlen értékeinek a bemutatását.

Véleményem szerint erre a túrára már égető szükség volt, egyrészt a mindennapi monotonitásból való kimozdítás, másrészt pedig a természet és az egészség elérhető közelségbe hozása miatt. Örömmel néztük kolleganőmmel a felszabadult és boldog diákok tekintetét.

            Úgy gondolom, hogy a kitűzött feladatokat és célokat maradéktalanul elláttuk a túra során, így bátran állíthatom a túránk sikerrel zárult.

 

   

 

343144
MaMa22
TegnapTegnap96
Ezen a hétenEzen a héten751
Ebben a hónapbanEbben a hónapban2763
ÖsszesenÖsszesen343144

Fenntarthatosag

/images/FTH_jelveny.png

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2012. All Rights Reserved.